Health-Tech-investeraren Ping En Global Voyager Fund leder investeringsrundan.

Förutom den nya investerarens Ping An Global Voyager Fund är de befintliga investerarna HV Holtzbrinck Ventures och Lakestar också med.

Investeringen kommer att användas för utbyggnad av den egna Digital Dentistry-plattformen och för expansion över hela Europa.

Berlin den 28 maj 2020. PlusDental tar in 32 miljoner euro från internationella investerare som en del av sin nuvarande serie C-investering. Det berlinbaserade health tech-företaget specialiserar sig på digital tandvård och estetiska tandkorrigeringar med transparenta tandskenor. Investeringsrundan leds av den Hongkongbaserade företagssatsningsfonden Ping An Global Voyager Fund, god för $1 miljard som är en ny investerare i PlusDental. Ping An, ett teknikbaserat företag inom finansiella tjänster och världsledande inom telemedicin, driver vårdplattformen ”Ping An Good Doctor” online med över 700 000 digitala konsultationer varje dag. Förutom ekonomiskt stöd för Ping An Global Voyager Fund också med sig fördjupad kunskap om digital medicin. Christian Wegner, grundare av Berlins återförsäljarplattform Momox, är också ny ombord. Han kommer att stödja PlusDental med sin erfarenhet av snabb uppskalning av unga företag. Befintliga investerare HV Holtzbrinck Ventures och Lakestar investerar ännu en gång i år och bekräftar därmed sitt engagemang för pionjären inom digital tandvård.

Dr. Marco Huesch, Chief Medical Officer för Global Voyager Funds, kommenterar; ”Vi är mycket glada över att kunna leda den här senaste investeringsrundan för PlusDental och är imponerade av hur de kombinerar medicinsk kompetens med en hög grad av digitalisering och därmed gör en värdefull insats när det kommer till innovation och tillgänglighet till modern tandvård.” Som doktor i medicin ingår Huesch nu i PlusDental advisory board.

PlusDentals uppdrag är att ge alla patienter tillgång till högkvalitativ och innovativ tandvård och att ta bort alla trösklar för tillgänglighet. Med den pågående investeringsrundan är start-upen från Berlin, som grundades 2017, ett av få europeiska health tech-företag som värderas till över 100 miljoner euro. Det ytterligare kapitalet kommer att användas till att påskynda tillväxten, driva den internationella expansionen och utvidga spektrat för tandvård. För detta ändamål kommer PlusDental att vidareutveckla sin innovativa plattform för digital tandvård för tandläkare och patienter och utöka sitt europeiska nätverk av anslutna tandläkare.

För att nå förstklassiga behandlingsresultat, förlitar sig PlusDental på nära samarbete med lokalt etablerade tandläkare och deras medicinska expertis. För att öka kvaliteten och effektiviteten, digitaliserar PlusDentals plattform behandlingsprocesser där det är möjligt och lämpligt: Från första mötet till behandlingsplanen, från uppföljningskontroller till fakturering. Redan idag använder över 70 etablerade tandläkare i Tyskland, Österrike, Schweiz, Storbritannien och Spanien den digitala tandvårdsplattformen, vars medicinska teknik produceras i PlusDentals eget tandlaboratorium i Berlin i linje med de senaste standarderna och under ledning av framstående tandtekniker.

PlusDental sysselsätter för närvarande över 200 personer, inklusive tandläkare, ortodontister, tandtekniker och tandspecialister. Upp till 2000 patientmöten bokas varje vecka med partnertandläkare. År 2019 genererade företaget en betydande åttasiffrig omsättning med sina "Made in Germany"-tandskenor. PlusDental drivs av industridesignern och erfarrna chefen Eva-Maria Meijnen, före detta McKinsey-konsulten Dr Peter Baumgart och den välkända entreprenören och affärsängeln Lukas Brosseder, som redan framgångsrikt har öppnat upp sitt tidigare företag för investerare på New York-börsen.

Dr Peter Baumgart kommenterar: "Vi är här för att göra världens ledande tandtekniska framsteg från Tyskland digitalt etablerade. I den digitala tandvården ligger det medicinska ansvaret samtidigt i händerna på specialiserade och välutbildade tandläkare. Med vår Digital Dentistry-plattform, som både gynnar tandläkare och patienter, banar vi väg för lokalt etablerade metoder att ta steget in i den digitala tidsåldern. Pandemin understryker för närvarande vikten av att digitalisera tandvården. Patienter uppskattar transparensen och effektiviteten som vår metodiska digitalisering möjliggör. Särskilt drar de nytta av de positiva effekterna, både när det gäller behandlingsresultat och pris. Dessutom öppnar vi kontinuerligt upp för ytterligare patientgrupper för våra anslutna tandläkare.

PlusDentals verkställande direktörer: Eva-Maria Meijnen, Dr. Peter Baumgart (r.) och Lukas Brosseder

PlusDental får 32 miljoner euro


PlusDental är ett ledande health tech-företag från Berlin, som specialiserat sig på digitalisering av behandlingar inom tandvård i form av en Digital Dentistry-plattform. Företaget har utvecklat sin egen digitala plattform för estetiska tandkorrigeringar och har redan behandlat tusentals patienter tillsammans med sina över 70 anslutna kliniker. PlusDental tillhandahåller redan sin Digital Dentistry-plattform för patientförvärv och behandling samt utbildning och laboratorieprodukter för anslutna kliniker i fem europeiska länder: Tyskland, Österrike, Schweiz, Storbritannien och Spanien. PlusDental har också blivit det ledande varumärket för medicinskt framstående och prisvärda estetiska tandkorrigeringar för patienter i Europa. PlusDental grundades 2017 och strävar efter att ge alla människor tillgång till de senaste tandbehandlingarna. Företaget tillverkar sina produkter i sitt eget laboratorium i Tyskland, har de högsta medicinska och etiska standarderna och har också åtagit sig att stötta den ideella organisationen Deutsche Cleft Kinderhilfe eV. Sedan coronaviruset bröt ut har företaget, som har en av de största 3D-skrivarna i Tyskland, använt sitt laboratorium för att producera skyddsutrustning och har redan producerat över 7000 visir och distribuerat dem gratis till vården. 

Om PlusDental

Om Ping An Group

Ping An Insurance (Group) Company of China, Ltd. (”Ping An”) är en världsledande teknikdriven detaljhandelskoncern för finansiella tjänster. Med över 204 miljoner privatkunder och 534 miljoner internetanvändare, är Ping An ett av de största finansiella tjänsteföretagen i världen.

Ping An har två övergripande strategier, ”pan-finansiella tillgångar”och ”pan-hälsovård”, som fokuserar på tillhandahållande av finansiella tjänster och vårdtjänster. Det sker genom en egen integrerad plattform för finansiella tjänster och våra fem ekosystem av finansiella tjänster, sjukvård, biltjänster fastighetstjänster och smarta stadstjänster. Våra strategier för "finans + teknik" och "ekonomi + ekosystem" syftar till att förse kunder och internetanvändare med innovativa och enkla produkter och tjänster genom att använda teknologi. Som Kinas första aktieförsäkringsbolag har Ping An Group åtagit sig att upprätthålla de högsta standarderna för företagsrapportering och bolagsstyrning. Företaget är noterat på börserna i Hong Kong och Shanghai.

2020 rankades Ping An 7: a på Forbes Global 2000-listan. År 2019 rankade Ping An 29: e på Fortune Global 500-listan. Ping An rankades också som 40: e på WPP Millward Brown BrandZTM: s topp 100 mest värdefulla globala varumärkeslista för 2019. För mer information, besök www.pingan.cn.

Om Ping An Global Voyager Fund

Ping An, som grundades 2017 av Ping An, är en Hong Kong-baserad investerare i fintech- och health techbranschen. Fonden investerar vanligtvis mellan 15 och 50 miljoner dollar i icke-kontrollpositioner i företag där en koppling till Ping An sannolikt skapar betydande värde över tid. Fonden har investerat cirka 300 miljoner dollar i Europa, Asien och Nordamerika.

Om HV Holtzbrinck Ventures

HV Holtzbrinck Ventures har investerat i internet- och teknikföretag via flera generationer av fonder sedan 2000 och är en av de mest framgångsrika och ekonomiskt starkaste investerarna för företag i uppstarts- och tillväxtfasen i Europa. HV har redan investerat i mer än 185 företag, inklusive Zalando, Delivery Hero, FlixMobility, SumUp och Scalable Capital. Totalt är alla HV-fonder värda ungefär 1,05 miljarder euro. HV stöder nystartade företag med ett kapital på mellan 500 000 och 50 miljoner euro, vilket gör det till en av de få riskkapitalisterna i Europa som kan finansiera nystartade företag i alla tillväxtfaser.

Om Lakestar

Lakestar är ett av Europas ledande riskkapitalföretag som investerar i teknikföretag som leds av exceptionella entreprenörer. Teamets tidiga investeringar inkluderade Skype, Spotify, Facebook och Airbnb. Sedan Lakestar startade sin första fond 2013 förvaltar de en sammanlagd volym på över 1 miljard euro fördelat på tre early stage-fonder och nyligen en tillväxtfond.

Företaget har utvidgat och breddat sin portfölj och innehar investeringar som Opendoor, Oscar, GYG, Glovo, Sennder, Eigen, FiveAI, Revolut och Hometogo för att nämna några. Lakestar har närvaro i Berlin, Zürich och London.

Lakestar hjälper företag att identifiera nya marknader och expandera i dem snabbt, med fokus på USA och Europa. Teamet ger råd och stöd för portföljföretag inom affärsutveckling, rekrytering, teknik och marknadsföring. Investeringarna sträcker sig från företag i ett tidigt skede till dylika i tillväxtfas.

IntryckDataskyddAnvändarvillkor

2021 Sunshine Smile GmbH, All rights reserved